facebookyoutube

Βαλβιδοσωλήνες ενεμάτωσης DURVINIL

Βαλβιδοσωλήνες ενεμάτωσης DURVINIL

Μέχρι πρότινος, το πεδίο εφαρμογής των εισπιέσεων ενεμάτων ήταν περιορισμένο στα πολύ διαπερατά εδάφη (π.χ. αμμοχάλικα) ή σε ρωγματωμένα πετρώματα. Σήμερα όμως, η χρήση Βαλβιδοσωλήνων Ενεμάτωσης με τα κατάλληλα ενέματα επιτρέπει τη διεύρυνση της γκάμας των εδαφών/πετρωμάτων που μπορούν να δεχθούν εισπιέσεις με σκοπό τη βελτίωση των μηχανικών χαρακτηριστικών τους και της διαπερατότητάς τους. 

Η τεχνική των εισπιέσεων ενεμάτων μέσω βαλβιδοσωλήνων παρέχει διάφορες δυνατότητες και πλεονεκτεί έναντι των συμβατικών μεθόδων:

Βαλβιδοσωλήνες ενεμάτωσης DURVINIL

Οι βαλβιδοσωλήνες DURVINIL S™ παράγονται από άκαμπτο PVC και διαθέτουν σπειρώματα στα άκρα και λοξοτομή ώστε να αποφεύγεται η φθορά των ελαστικών δακτυλίων σφράγισης των packer. Οι σωλήνες παραδίδονται σε ευθύγραμμα μήκη έως 13 m και διαθέτουν σύνδεσμο από ABS.

Οι βαλβιδοσωλήνες φέρουν “εσωτερικές” ή “εξωτερικές” βαλβίδες (μανσέτες) DUR-O-RING™ διατεταγμένες στις επιθυμητές θέσεις (οι συνήθεις αποστάσεις μεταξύ των βαλβίδων είναι 250, 330, 500 ή 1000 mm). Κατόπιν ζητήσεως, οι βαλβιδοσωλήνες μπορούν να φέρουν και δεύτερη σειρά βαλβίδων προσαρμοσμένες εξωτερικά των άλλων βαλβίδων με σκοπό να εξασφαλίζουν το άνοιγμα των βαλβίδων και “θραύση” του τσιμεντοειδούς ενέματος πακτώσεως των σωλήνων της γεώτρησης.

Τα μοντέλα μικρής διαμέτρου μπορούν να κατασκευαστούν από ειδικό ανθεκτικό PVC που επιδέχεται τυλίγματος σε κουλούρα. Η δυνατότητα αυτή είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τη παραγωγή προ-συναρμολογημένων αγκυρίων προεντάσεως συρματοσχοίνων.

Οι βαλβιδοσωλήνες DURVINIL E™ παράγονται από ειδικό αντικραδασμικό PVC και διαθέτουν σπειρώματα στα άκρα και λοξοτομή ώστε να αποφεύγεται η φθορά των ελαστικών δακτυλίων σφράγισης των packer. Οι σωλήνες παραδίδονται σε ευθύγραμμα μήκη έως 13 m και διαθέτουν σύνδεσμο από ABS.

Οι βαλβιδοσωλήνες φέρουν “εσωτερικές” βαλβίδες (μανσέτες) DUR-O-RING™.